MERSİN / ERDEMLİ - Kösbucağı Ortaokulu

Ock

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Ulusal ve uluslararası standart ve şartlara göre güvenilir gıdaya erişim süreçlerinin yönetilmesi amacı ile çocuklarımıza güvenilir ve kaliteli gıda servis edilen ortamların geliştirilmesi, öğrenci, öğretmen, veli ve diğer paydaşların katılımı ile programın etkinliğinin artırılması, sunulan şartların sürekliğinin sağlanması ve geliştirilmesi, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi, obezite ile mücadele, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın artırılması yönünde faaliyetler planlanmaktadır.

Ekm

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 22. maddesine dayanarak alınan karar doğrultusunda; 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 6. sınıflarında “Sosyal Bilgiler” derslerinin I. dönem I. yazılı sınavı il genelinde ortak yapılacaktır. Mersin genelinde uygulanacak olan 2023-2024 eğitim öğretim  yılı 6. sınıflar Sosyal Bilgiler dersi 1. Dönem 1.Yazılı Ortak Sınavı 02.11.2023 Perşembe günü saat 10:20 de yapılacaktır.

Ekm

''Kültürün İzinde Mersin'' projesi kapsamında öğrencilerimizle beraber Mersin'imizin yerel lezzeti Tantuni yapıp, velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve misafirlerimize ikram ettik. Etkinliğimizin bağışçısı ''Lemas Kasap ve Izgara Lokantası'' sahipleri Mustafa AY ve Alper TOPUZ' a teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü tarafından “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapılmış olup, tatbikata tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımız katılmıştır.

Ekm

Erdemli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuklar Güvende Ekipleri Tarafından Öğrencilerimize Yönelik Çocuk Hakları Konusunda Seminer Verilmiştir.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul –Aile Birliği Genel Kurulumuz 29.10.2023 Pazar Günü saat 12:00’da okulumuz bahçesinde yapılacaktır. Okul-Aile Birliğimizin çalışmalarına destek olabilmek için, tüm velilerimizin toplantıya katılması önemle rica olunur.

Ekm

Okulumuzun Giriş Kısmının Asfaltlanmasında Emeği Geçen Mahalle Muhtarımız Sadettin DEMİR' e ve Erdemli Belediyesine Teşekkür Ederiz.

Ekm

1-7 Ekim Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebeti İle Kösbucağı Mahallesi Merkez Cami Ve Cami İmam Mesut KEŞLİ Ziyaret Edilmiş Olup, Günün Anlam Ve Önemine İlişkin Bilgilendirmeleri Ve Misafirperverliklerinden Dolayı Cami İmamı Mesut KEŞLİ'ye Teşekkür Ederiz.

Eyl

Ölçme ve Değerlendirme' ye yönelik yönetmelik yayımlandı. 9 Eylül Resmî Gazetede yer alan yönetmelikte yer alan esaslar haberin detaylarında belirtilmiştir.

Tüm ülkede uygulama birliği sağlamak için yazılı sınavlar şu tarihlerde yapılacak:

1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,

1.dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,

2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,

2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

**Sınav tarihleri eğitim öğretim yılının  başında e-okuldan duyurulacak ve zorunlu bir durum olmadıkça değiştirilmeyecek.

**Haftalık ders saati 6 saatin altındaki derslerde her dönem iki sınav yapılacak.

*Sınavların ortak yapılması esas olacak. Ortak sınavların şube ve sınıflar bazında analizleri yapılacak. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders öğretmeni ve eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından yeniden değerlendirilecek. Bazı ortak sınavlar bakanlık tarafından yapılacak.

***Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4 üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi ders öğretmenlerince sürekli yapılacak.

Öğrencilerin gelişim düzeyleri, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilecek. İşin özeti İlkokulda yazılı dönemi sona erdi.

*Öğrencilerin akademik başarılarının ölçüldüğü ABİDE sınavları iki yılda bir belirlenen okullarda uygulanacak.

*Öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi dört alandaki becerilerindeki gelişimlerini izlemek için iki yılda bir Türkçe dil beceri sınavları yapılacak.

*Öğretim programlarının etkisini öğrencilerin akademik çıktıları üzerinden görebilmek amacıyla okul tabanlı izleme araştırması yapılacak.

*Öğrencileri PISA ve TIMMS sınavların hazırlamak için belirlenen okullarda okuma, matematik ve fen becerisi testleri uygulanacak.

*Her ilde özel uzmanlık gerektiren ölçme değerlendirme çalış maları ile ulusal ve uluslararası izleme uygulamalarını il düzeyinde yürütmek amacıyla her ilde “Ölçme ve Değerlendirme Merkezi” kurulacak. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230909-2.htm

Nis

Okul Sporları bocce müsabakalarında Mersin birincisi olan okulumuz kız yıldızlar bocce takımı, Mersin' de düzenlenen grup maçlarını da ikinci bitirerek, Antalya' da yapılacak olan Türkiye Bocce Şampiyonasında okulumuzu ve ilimizi temsil edecektir. Kızlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

20-21-22 Mart 2023 Tarihlerinde Düzenlenen Okul Sporları Mersin Müsabakalarında,  Kız Yıldız Bocce Takımımızın Mersin Birincisi Olmasından Sonra, Okulumuz Küçükler Kız Bocce Takımı da,  Mersin İkincisi Olmuştur. Öğrencilerimizi Tebrik Eder Emeği Geçen İdareci ve Öğretmenimize Teşekkür Ederiz